Annuleringsverzekering

Vlak voor de vakantie wordt u ziek. Of u krijgt plotseling dat huurhuis aangeboden waar u al jaren op wacht. U moet in die gevallen de reis annuleren. Bent u dan het geld kwijt dat u aan de boeking besteed heeft? Dat hoeft niet. Een annuleringsverzekering biedt uitkomst.

Waarvoor bent u verzekerd?

Als u door onvoorziene omstandigheden uw reis moet annuleren of afbreken, vergoedt de annuleringsverzekering (een deel van) de kosten die u voor de reis gemaakt heeft. Reisverzekeraars hanteren verschillende annuleringsvoorwaarden. Over het algemeen worden de volgende gebeurtenissen als onvoorziene omstandigheden opgevat:

  • Overlijden, ziekte of ongeval van uzelf.
  • Overlijden, ziekte of ongeval van familieleden in de 1e of 2e graad of van uw huisgenoten.
  • Een medisch noodzakelijke ingreep bij u, uw partner of uw kinderen.
  • Werkloosheid als gevolg van ontslag.
  • Definitieve ontwrichting van uw huwelijk.
  • Accepteren van een nieuwe baan als u werkloos bent.
  • Accepteren van een nieuwe huurwoning.

Extra dekking

Daarnaast kunnen verzekeraars andere annuleringsvoorwaarden hanteren, bijvoorbeeld het onverwachts krijgen van een adoptiekind, het niet tijdig verkrijgen of het intrekken van een visum, verlies of diefstal van de reisdocumenten, de aankoop van een woning of ernstige ziekte of overlijden van uw hond, kat of paard. Bepaal van te voren voor welke gebeurtenissen u zich wilt verzekeren. Wij helpen u graag bij het maken van een keuze.

Annuleringsverzekering op tijd afsluiten

U doet er goed aan de annuleringsverzekering binnen 7 dagen na de boeking af te sluiten. Sluit u de verzekering later af dan is annulering op basis van bestaande ziekten en kwalen uitgesloten.

Samengestelde reis

Als u zelf uw reis samenstelt, bijvoorbeeld het vliegticket en de accommodatie los van elkaar boekt, bent u soms per onderdeel verzekerd. Wanneer één onderdeel van de reis uitvalt, krijgt u alleen voor dat deel een vergoeding. Neem daarom de dekking ‘samengestelde reis’ op in de polis.

De premie

De premie van de annuleringsverzekering wordt gebaseerd op een percentage van de reissom. De premies verschillen echter behoorlijk. Zozeer zelfs dat een annuleringsdekking bij een doorlopende reisverzekering voordeliger kan zijn dan die bij een kortlopende reisverzekering. Vraag ons daarom altijd om advies.

Doorlopende reisverzekering

Zorg voor een goede reisverzekering reisverzekering als u met vakantie gaat.